Școala Populară de Arte "George Enescu"- Botoșani

prof-vSecția Vioară - prof. Iuliana Ariciuc
    Am inceput studiul viorii la 7ani la Liceul de Arta »Stefan Luchian » Botosani. Am absolvit cursurile Colegiului de Muzica din Piatra Neamt, luindu-mi licenta in interpretare muzicala la Academia de Muzica » Gh. Dima » Cluj-Napoca.
    Din anul 2006, sunt trup si suflet alaturi de Scoala Populara de Arte, de profesorii care predau la diferitele sectii ale scolii si nu in ultimul rind alaturi de minunatii elevi pe care ii am la sectia vioara.
    Mi-am inceput cariera didactica la Scoala Populara de Arte cu doar patru elevi carora am incercat sa le arat partea frumoasa a viorii, aceasta fiind unul din cele mai grele instrumente (daca nu cel mai greu), nu din punct de vedere al kilogramelor ci ca tehnica si volum de munca ce trebuie depus pentru a progresa si pentru a-i descoperi tainele.
    Cu timpul, sectia s-a marit si am ajuns la un numar de cursanti mai mare decit norma scolara ceea ce asigura sectiei un viitor frumos.
    Toti elevii depun eforturi (mai mari sau mai mici) pentru a se bucura de rezultatele muncii lor in diversele manifestari artistice desfasurate atit la Scoala Populara de Arte, cât si la alte scoli din judet, la spectacole si concursuri.
    Ma bucura faptul ca am reusit sa atrag o mare varietate de cursanti din punct de vedere al virstei, cel mai mic avind 6ani iar cel mai mare 45. Datorita acestui lucru incerc mereu sa fiu pe aceeasi lungime de unda cu elevii, intr-un fel trebuind sa-i explic unui copil de 6 ani si cu totul altfel sa ma comport cu cel de 45.
Fiind o fire deschisa , m-am apropiat foarte mult de elevi incercind sa-i ascult si sa-i inteleg. Nu de putine ori au venit sa-mi impartaseasca anumite probleme pe care le intimpina, cerindu-mi sfatul sau doar o parere. Aceasta ma bucura enorm si sunt multumita atunci cind vad ca au incredere in mine si când ii pot ajuta sau macar sustine moral.