Școala Populară de Arte "George Enescu"- Botoșani

1Elevii Şcolii Gimnaziale “Leon Dănăilă”, sub îndrumarea cadrelor didactice Andronic Zîna şi Onofrei Mihaela, au participat miercuri la Simpozionul Internaţional “Vis de primăvară”, editia a VI-a, desfăşurat în colaborare cu IŞJ Botoşani, Şcoala 17 din Botoşani şi unităţi de învăţământ din Criva (R.Moldova) şi Oprişeni (Ucraina). Concursul s-a desfăsurat pe 17 secţiuni printre care folclor, folk, origami, quilling, dans sportiv, arta culinară, teatru, şah, etc. şi a adunat aproximativ 500 de elevi din tot judeţul. Locaţia nu a fost chiar una „de vis”, ţinând cont de faptul că micii artişti au susţinut recitaluri prin sălile de clasă ale Şcolii nr. 17, dar şi de această dată micii dărăbăneni au fost la înălţime. Elevii Creţu Diana, Neghină Florentina, Dobrincu Deea, Matei Luciana, Matei Antonia, Maxim Ecaterina, Purice 2Denisa, Plugaru Anastasia, Antonesei Andra şi Herţanu Maria, cursanţi ai Scolii Populare de Arte din Botoşani, coordonaţi de prof. Zîna Andronic de la Grădiniţei nr. 2 din localitate, au participat la acest simpozion cu Ansamblul folcloric “Mici copii,dar mari artişti”.
La secţiunea dans sportiv au participat elevii de la Şcoala “Ghe. Moroşanu” din Darabani: Onofrei Denisa, Găluşcă Alexandra şi Dumitraş Denis, 3sub îndrumarea învăţătoarei Aioanei Elena. Educatoarea Mihaela Onofrei a participat la sectiunea origami ca moderator, prezentând modele şi îndrumând concurenţii. În cadrul expoziţiei “Artă şi creaţie” eleva Onofrei Denisa, coordonată de educatoarea Onofrei Mihaela a expus mai multe lucrări, expozitia clasându-se pe locul I. În final, Ansamblul folcloric “Mici copii, dar mari artişti” s-a situat tot pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Soliştii vocali Creţu Diana, Plugaru Anastasia şi Purice Denisa au mai fost recompensaţi cu un premiu de popularitate pentru ţinuta artistică şi interpretare. De asemenea, prin prestaţia sa, Diana Creţu (video) a impresionat juriul în cadrul secţiunii folk.
Locul I a fost ocupat şi de cei trei elevi de la secţiunea dans sportiv: Onofrei Denisa, Găluşcă Alexandra şi Dumitraş Denis. Elevii clasaţi pe locul I la toate secţiunile vor participa la Simpozionul Internaţional “Vis de primavară” organizat la sfârşitul lunii aprilie în Cernăuţi.

 

Galerie Video
craciun   caiutii   dianacr1   dianacr2

 


Galerie Foto