Școala Populară de Arte "George Enescu"- Botoșani

În perioada 17-18 iunie, Teatrul Municipal Bacovia din Bacău a fost gazda Festivalului Internațional "Neghiniță", secțiunea Teatru, la care au participat zeci de concurenți la categoria individual și grup. Un public numeros, o scenă de excepție și o organizare impecabilă, au fost ingredientele unei adevărate sărbători a teatrului. Juriul, de excepție, a avut urmatoarea componență: 

-Președintele juriului - Adriana Trandafir, actriță la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", profesor de actorie la Universitatea Hyperion, din București;

- Cosmin Maxim - actor la Teatrul Național "Vasile Alecsandri", din Iași;

- Florina Găzdaru, actriță la Teatrul Municipal Bacovia, din Bacău

- Ionel Tanasă, actor, regizor, Președintele Fundației Teatrale "Neghiniță", din Bacău.

În urma prestațiilor individuale și de grup, elevii Școlii Populare de Arte "George Enescu", din Botoșani, coordonați de doamna profesor Silvia Răileanu, au fost la înălțime și au obținut numeroase premii, la Gala festivă, care a încheiat cea de-a XII-a ediție a acestui festival de amploare.

MARELE TROFEU al Festivalului Internațional de Muzică, Teatru și Dans "Neghiniță", secțiunea Teatru individual, i-a fost acordat lui Rareș Andrei Prisacariu, de la Școala Populară de Arte, "George Enescu" din Botoșani, care a avut un succes răsunător prin prestația impecabilă a monologului "Geniu Pustiu", de Mihai Eminescu, moment care a emoționat juriul și publicul, răsplătit fiind cu ropote de aplauze și note pe măsură. Micuțul Rareș, de doar 6 ani, a strălucit și a fost singurul participant din concursul individual care a obținut note de 10 și care a impresionat prin dicție perfectă, talent și dăruire. Totodată, s-a remarcat și în Festivitatea de premiere prin discursuri spontane și momente distractive. Rareș Prisacariu are o activitate constantă de promovare a culturii și tradiției din județul Botoșani, având numeroase reprezentații la diverse evenimente culturale, fiind apreciat ca un "mic geniu", cu o memorie deosebită și o inteligență sclipitoare. 

Trupa Mare a Școlii Populare de Arte din Botoșani a obținut Trofeul categoriei de vârstă 10-14 ani, la secțiunea grup, și a ridicat sala în picioare cu spectacolul "Muzicanții din codru", moment care a antrenat și membrii juriului în povestea lor. Momentele de dans, muzică și teatru din acest spectacol, au fost aplaudate la scenă deschisă, iar copiii s-au bucurat de un real succes.

La categoria individual s-au mai acordat următoarele premii:

- grupa de vârstă 7-10 ani 

Premiul II - Ghivireaga David

Premiul II - Stăncescu Katerina

Premiul III - Olteanu Șerban 

Mențiune - Pavãl Nicholas

- grupa de vârstă 10-14 ani

Premiul I - Sulcină Maria

Premiul II - Rusu Teodora

Premiul III Popa Ionuț

Mențiune - Stoiciuc Mihail Codrin

De-a lungul timpului, Silvia Răileanu a regizat numeroase spectacole și a obținut performanțe remarcabile cu trupele participante la festivalurile de teatru din țară și din străinătate, pe măsura valorii si a viziunii sale artistice. Actriță a Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoșani și profesor la Școala Populară de Arte "George Enescu", se remarcă prin profesionalism, devotament și popularitate în lumea artistică, fiind un model pentru cursanții săi și un profesor foarte apreciat.

1

2

3

4

5

7