Școala Populară de Arte "George Enescu"- Botoșani

Cursanții Școlii Populare de Arte, din nou pe podium

 

 Concurs pictura

Cursanții Școlii Populare de Arte „George Enescu” din Botoșani continuă să se remarce la diverse concursuri naționale la care participă. De această dată, doi elevi au reușit să se claseze pe primele două locuri în cadrul celei de-a IV-a ediție a Concursului Național de Creație literară și artistică „ARIPI DE PRIMĂVARĂ” ediția 2022.

Concursul s-a desfășurat la filiala Mureș a Ligii Scriitorilor Români.

Este vorba despre Anastasia Dascălu, în vârstă de 8 ani, care a obținut Locul I, cu un punctaj de de 9.60, aceasta fiind coordonată de profesorii Victor și Angela Hreniuc.

Premiul II a fost obținut de Ioan Diaconu, îndrumat de profesorul Andrei Alupoaie.

În cadrul concursului au fost evaluate 171 de lucrări de poezie, compunere/proză, colaje, desene și picturi realizate de preșcolari și elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, participanții provenind din mai multe județe din țară.

Concursul a fost structurat pe două secţiuni, literară şi plastică. Categoriile de vârstă participante sunt 6 ani – creaţie plastică, 7-10 ani – creaţie literară şi/sau creaţie plastică; 11-14 ani – creaţie literară şi/sau  creaţie plastică; 15-18 ani – creaţie literară şi/sau creaţie plastică.

Juriul concursului ediției din 2022 a fost format din: Mircea Dorin Istrate (Președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Mureș); Gabriela Pop (bibliotecară); profesorul Kovács Sándor Csaba (coordonatorul Atelierului fanteziei-pictură de la Palatul Copiilor Tg-Mureș) și
Liliana Moldovan (șef-birou la Biblioteca Județeană Mureș).

Participanții au fost notați respectându-se mai multe criterii. Astfel, juriul a acordat câte o notă pentru originalitate, mesaj, complexitate, talent, impresie artistică și pentru creațiile artistice.